TOP termékek

Blog

HÁLÓZATI INTERAKTÍV UPS

2024.04.18 15:46
HÁLÓZATI INTERAKTÍV UPS

HÁLÓZATI INTERAKTÍV UPS

Termékismeret 3.

HÁLÓZATI INTERAKTÍV UPS

Termékismeret 3.


Ez a típus az öt leggyakoribb hibát képes kezelni:

A hálózati interaktív UPS működése:


Az itt található két funkciós inverter mindig az UPS kimenetére kapcsolódik. Ha a bemeneten a hálózati feszültség megfelelő, akkor az akkumulátor töltődik az inverteren keresztül. Amikor a bemeneten hiba van, akkor az inverter átkapcsol és az áram az akkumulátorból folyik az UPS kimenetére. A készenléti UPS-ekhez képest az állandóan kimenetre kapcsolt inverter szűri és csökkenti az átmenő kapcsolási hálózati zavarokat (tranzienseket) és ellát két független energia útvonalat. Az inverter szabályozta UPS működéséhez nagyon ki energia elegendő.

 

két funkciós inverter: olyan, két független energia útvonalat biztosító elektronikai alkatrész, ami egyrészt a hálózatból vagy az akkumulátorból érkező áramot szűri, illetve átalakítja a védett fogyasztók számára megfelelő árammá; másrészt az akkumulátor töltését is elvégzi – emellett képes a két energia útvonal közötti gyors átkapcsolásra. 

 

inverter: ez egy olyan elektronikai alkatrész, ami az UPS-ben akkumulátor (vagy az akkumulátortöltő / egyenirányító) által biztosított egyenáramot átalakítja a védett fogyasztók számára megfelelő váltakozó árammá.

 

Automatikus feszültség szabályozással (AVR) ellátott hálózati interaktív UPS:



Az AVR (Automatic Voltage Ragulation) a hálózat interaktív és egyes készenléti UPS-ekben megtalálható technológia. Úgy működik, hogy alacsonyabb bemeneti feszültség esetén növeli (boost), magasabb bemeneti feszültség esetén pedig csökkenti (trim) a feszültséget, melyet adott feszültségtartományon belül képes ellátni. Ezt úgy érik el, hogy a bemeneti feszültséget az automatikus feszültségszabályozó transzformátoron keresztül vezetik át.

A technológia fő előnye, hogy segít meghosszabbítani az áthidalási időt azáltal, hogy nem kell az UPS-nek akkumulátoros üzemmódban dolgozni addig, amíg a bemeneti feszültség olyan tartományban van, amit az AVR még képes szabályozni.

Gyakorlati terhelési tartomány: 0,5 - 5 kVA

 

Előnyök:

- Nagy hatásfok

- Alacsony költség

- Magas megbízhatóság

- Jó feszültségszabályozás (AVR)

- A szinuszos típusok szinte minden kritikus fogyasztó táplálására alkalmasak

 

Hátrányok:

- A feszültségszabályozás (AVR) miatt nem mindig azonos a kimeneti feszültség értéke, emiatt az erre érzékeny berendezések (pl. labor műszerek) esetén alkalmazása nem ajánlott.

- 5 kVA feletti terhelés esetén alkalmazása nem gazdaságos. 

- Ha az inverter elromlik, (ez elég ritka hibajelenség) és az UPS nem rendelkezik elektronikus elkerülő ággal (by-pass-al), valamint a bemeneti feszültség az AVR-el már nem szabályozható tartományban van, akkor a kimeneten nem lesz áramellátás.

 

Felhasználási terület: kisebb szerverekhez és hálózati eszközökhöz. 

 

link: Tekintse meg webáruházunkban a szinuszos hálózati interaktív UPS-einket!