TOP termékek

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Adatok

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az SOS UPS Ambulancia Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által az sosups.com  weboldalon (továbbiakban: Webshop) keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely az sosups.com weboldalon keresztül történik.
A honlap (egyben sosups.com Webshop) üzemeltetője az SOS UPS Ambulancia Kft. 
Székhely és Ügyfélszolgálat: 1141 Budapest, Mogyoródi út 188., nyitvatartás: munkanapokon 8:00-tól 17:00-ig.
Képviselő: Nyárádi Csaba ügyvezető
Adószám: 11825948-2-42
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-678620
Bejegyző hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Bankszámlaszám: 12011351-01812951-00100008
Ügyfélszolgálati telefonszám: +36 1 350 5170, elérhetőség nyitvatartási időben. Garanciális ügyekben csak e-mailban tudunk felvilágosítást adni.
Honlap: www.sosups.com
E-mail és Ügyfélszolgálat: sosups@sosups.hu
Tárhelyszolgáltató adatai: 3 in 1 Hosting Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság 2310 Szigetszentmiklós, Brassó utca 4 A., admin@megacp.com

Fogalmak

- digitális adattartalom: digitális formában előállított vagy nyújtott adat;-    fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy;
-    jótállás: a Polgári Törvénykönyv szerinti,
a) a szerződés teljesítéséért vállalt jótállás, amelyet a vállalkozás a szerződés megfelelő teljesítéséért a jogszabályi kötelezettségén túlmenően vagy annak hiányában önként vállal, valamint
b) a jogszabályon alapuló kötelező jótállás;
- távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti áru vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak;
- áru: ingó dolog, kivéve a végrehajtási eljárás vagy más hatósági intézkedés folytán eladott dolog.
- üzlethelyiség:
a) bármely ingatlan, ahol a vállalkozás a tevékenységét állandó jelleggel folytatja;
b) bármely ingó dolog, ahol a vállalkozás a tevékenységét szokásos jelleggel folytatja;
- üzlethelyiségen kívül kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés,
a) amelyet a szerződő felek egyidejű fizikai jelenléte mellett a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen kötöttek meg;
b) amelyre vonatkozóan a fogyasztó tett ajánlatot a vállalkozásnak az a) pontban meghatározott körülmények között;
c) amelyet a vállalkozás üzlethelyiségében vagy távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz alkalmazásával közvetlenül azt követően kötöttek meg, hogy a vállalkozás - a felek egyidejű fizikai jelenléte mellett - személyesen és egyénileg kapcsolatba lépett a fogyasztóval a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen; vagy
d) amelyet a vállalkozás által szervezett olyan út során kötöttek meg, amelynek célja a termékek vagy szolgáltatások fogyasztó számára történő értékesítése vagy népszerűsítése;
- vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy.

I. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

1. Az sosups.com a Webboltban (a továbbiakban Webshop) eladásra kínált áruk képezik a Szolgáltató és az Ügyfél közötti szerződés tárgyát. A vásárolni kívánt áruk tulajdonságait és jellemzőit a konkrét áru leírásában találja meg részletesen. A vásárolni kívánt áruk tulajdonságairól és jellemzőiről rendelés előtt tájékozódhat a Webshopban megadott információk, valamint az ügyfélszolgálatunk segítségével.
2. Kérjük, hogy a termékleírásokat figyelmesen olvassák el, hogy pontosan azt az árut rendelhessék, melyre szükségük van. Adott esetben, amennyiben szükséges, kérjék a www.sosups.com segítségét. Egyes áruk használata veszélyeket rejthet magában, a termékleírások ebben a tekintetben is segítséget nyújtanak.
3. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk, a megrendelt árutól esetenként eltérhetnek.
4. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár.
5. A megrendelt árukat személyesen a székhelyünkön (1141 Budapest, Mogyoródi út 188. ) tudja átvenni, kérése esetén azokat kiszállítjuk, rendelés során kiválasztott szállítási módhoz tartozó, honlapunkon megadott határidő alatt.

II. A szerződés, rendelési folyamat

1. Megrendelő megrendelése elküldésével az SOS UPS Ambulancia Kft. Ügyfelévé válik. A megrendelés ügyfélszolgálatunk írásbeli (e-mail) visszaigazolása után tekinthető véglegesnek. A visszaigazolás 48 órán belül megérkezik az Ügyfélhez, ennek hiányában a megrendelése megismétlése szükséges.
Figyelem: cégünk fenntartja a jogot, hogy egyes árukat fogyasztók részére nem értékesít. Ezt minden esetben az áruk kiválasztása előtt jelezzük, így Ön dönthet, hogy cégként folytatja-e a vásárlást, vagy az árukat nem vásárolja meg. Cégünk nem köteles fogyasztók részére minden, a kínálatban szereplő áru elérhetőségét biztosítani. 

2. A Webshopban a rendelési folyamat első lépése egy regisztráció, melyhez élő telefonszámot és e-mail címet is kérünk. Megrendeléseket fogadunk e-mailben és telefonon is.

A megrendelés menete: A kiválasztott áru KOSÁR-ba helyezésével tudja megkezdeni a vásárlást. A megrendelni kívánt termék(ek)et a KOSÁR-ra kattintva tudja megtekinteni. Itt módosíthatja a darabszámot, vagy akár törölhet is egy adott tételt. Ezt követően a PÉNZTÁR feliratra kattintson. Ezt követően felugró ablakban választhat, hogy regisztrál, vagy vendégként kíván vásárolni. Esetleg ugyanitt be is léphet, ha van már fiókja. Válassza ki, mit szeretne. Ha regisztráció nélkül vásárol, az adószám megadásával jelzi, hogy Ön céges vásárló és automatikusan elfogadja a céges visszaküldési feltételeket. Ezt követően adja meg az adatait, melyet a rendszer kér. Hiba/hiányos adatmegadás esetén ezt a rendszer jelezni fogja. A megrendelés véglegesítéséhez a KOSÁR-nál kattintosan a MEGRENDELÉS-re. Ezt követően adhatja majd meg a szállítással kapcsolatos igényeit: Futárral, GLS, Személyes átvétel az üzletben. Illetve adja meg a Fizetési módot: Kész pénzel a helyszínen, Előre utalással, Utánvét. Itt lesz szükség az ÁSZF és az Adatvédelmi Tájékoztató elfogadására is, melyek szükségesek a rendelése leadásához. Lehetősége van megjegyzést is tenni. A MEGRENDEL gomb megnyomását követően a megrendelését rögzítjük.

3. A „Végösszeg” az áruk, szolgáltatások és az esetleges kiszállítás végleges ára.

4. Az adatbeviteli hibák javítására a „MEGRENDEL” gomb megnyomása előtt van lehetősége. Kérjük, nézze át megadott számlázási címét, a megrendelt áruk mennyiségét, árát, típusát.

5. A megrendelés leadása után a tájékoztat egy felugró ablakban.

6. Sikeres megrendeléséről automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk.

III. Szállítás, fizetés és teljesítés feltételei
 1. A www.sosups.com Webshop futárral történő szállítását választhatóan vagy a Magyar Posta Zrt. vagy a GLS végzi. A túlméretes termékek szállítására egyedi árajánlatot adunk.
 2. A szállítási idő jellemzően rendelést követően második munkanap, de pontos tájékoztatást minden termék esetén ügyfélszolgálatunk tud adni.
 3. A SOS UPS Ambulancia Kft. utánvétes fizetés esetén kezelési költséget számít fel, mely a végösszegben bemutatásra kerül. Előre fizetett rendelés (online bankkártya), illetve előre utalás esetén ez a díj nem kerül felszámításra.
 4. Az új áruk üzletben történő átvételének választása esetén, illetőleg a garanciális ügyintézés körében kicserélt áruk esetében az áru beérkezéséről küldött értesítés után számított 3. nap elteltét követően az áru átvételéig tárolási díjat számíthatunk fel. Amennyiben a beérkezéstől számított 10 napon belül az árukat a megrendelő átveszi, akkor a tárolási díj nem kerül felszámításra.
  Amennyiben a vásárló:
  - az üzletben történő átvételt választotta, az árut előre kifizette,
  - vagy a garanciális ügyintézés körében a kicserélt árut.
  az áru beérkezéséről küldött első értesítés után 20. napig nem veszi át, azt az SOS UPS Ambulancia Kft akként tekinti, hogy a vásárló áru tulajdonjogával a Ptk. 5: 30. § rendelkezéseinek értelmében felhagy.
IV. Elállás, Kellékszavatosság, Termékszavatosság és Jótállás

Elállás a megrendeléstől

1.1. A Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (rendelet) alapján áru adásvétele esetén úgynevezett elállási jog, illetve szolgáltatás nyújtása esetén felmondási jog illeti meg a Fogyasztónak minősülő Ügyfelet internetes vagy telefonos megrendelés esetén. Ez alapján a Fogyasztónak minősülő Ügyfél az ÁSZF alapján létrejött szerződéstől (amennyiben nem esik egybe: az áru átvételétől/üzembe helyezésétől) tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat, illetve a szerződést indokolás nélkül felmondhatja.
1.2. A Fogyasztó elállási-, illetve felmondási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat emailben (sosups@sosups.hu) történő elküldésével gyakorolhatja.

Elállási nyilatkozat

1. A Fogyasztó az elállási- vagy felmondási jogát
a) áru adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) az árunak,
ab) több áru adásvételekor, ha az egyes áruk szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló  áru esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha az árut meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától
számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
c) A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és az áru átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.
Az a) pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és az áru átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja

2. Az elállási jogot és a felmondási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó nyilatkozatát a fent hivatkozott határidő lejárta előtt elküldi. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül.
3. Ha a Fogyasztó eláll, köteles az árut haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a Szolgáltatónak vagy a Szolgáltató által az áru átvételére meghatalmazott személynek átadni. Az áru visszaküldésének közvetlen költségét a Fogyasztó viseli.
4. A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az áru jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
5. A Felek megállapodnak, illetve a Fogyasztó kifejezetten beleegyezik, hogy a Szolgáltató a Fogyasztó valamennyi ellenszolgáltatást az elállással kapcsolatos áru visszaszolgáltatásától számított 14 napon belül, a Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.
6. Áru adásvételére irányuló szerződés esetén a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja a Fogyasztó számára visszafizetendő összeget, amíg a Fogyasztó az árut vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy az árut visszaküldte, kivéve ha az árut maga a Szolgáltató fuvarozza vissza. A Szolgáltatóhoz történő visszaszállítás költségét a Fogyasztó viseli.
7. A Fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási- és felmondási jogot
a) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás maradéktalan teljesítése után, azonban ha szerződés fizetési kötelezettséget keletkeztet a fogyasztó számára, csak akkor, ha a teljesítés a fogyasztó kifejezett előzetes beleegyezésével és annak a fogyasztó általi tudomásulvételével kezdődött meg, hogy elveszíti elállási jogát, amint a vállalkozás maradéktalanul teljesítette a szerződést
b) olyan nem előre gyártott áru esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan áru esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak
c) olyan Szolgáltatói szerződés esetében, amelynél a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a Fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából
8. Fogyasztó elállása/felmondása esetén:
8.1. Szolgáltató eleget tesz a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló, 2016. április 27-i (EU) 2016/679 parlamenti és tanácsi rendelet szerinti kötelezettségeinek.

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató szerint

1. Milyen esetben élhet a Fogyasztó a kellékszavatossági jogával?
A Fogyasztó az SOS UPS Ambulancia Kft. hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
2. Milyen jogok illetik meg a Fogyasztót kellékszavatossági igénye alapján?
A Fogyasztó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltató - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne.

Figyelem: Amennyiben Ön Fogyasztónak minősülő Ügyfél, akkor az áru hibáit a Szolgáltató költségére maga nem javíthatja ki, illetve mással sem javíttathatja ki azt.
A Fogyasztó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított egy éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
3. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
A Fogyasztó a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
4. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított egy éven belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Fogyasztó igazolja, hogy az árut, illetve a szolgáltatást az SOS UPS Ambulancia Kft. Szolgáltató nyújtotta.

 

Termékszavatosság

1. Milyen esetben élhet a Fogyasztó a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (áru) hibája esetén a Fogyasztó – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
2. Milyen jogok illetik meg a Fogyasztót termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként a Fogyasztó kizárólag a hibás áru kijavítását vagy kicserélését kérheti. A fogyasztónak az árut a kijavítás vagy kicserélés teljesítése érdekében a vállalkozás rendelkezésére kell bocsátania.
3. Milyen esetben minősül az áru hibásnak?
Az áru akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
4. Milyen határidőben érvényesítheti a Fogyasztó termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét a Fogyasztó az áru gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
5. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. Az áru hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Fogyasztónak kell bizonyítania.
6. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
6.1. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– az árut nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– az áru hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
6.2. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
6.3. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.
6.4. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás
1. Milyen esetben élhet a Fogyasztó a kellékszavatossági jogával?
2. Hibás teljesítés esetén szerződés 6. pontja alapján a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet és a 2013. évi V. törvény (Ptk.) a hibás teljesítésről szóló fejezete alapján az SOS UPS Ambulancia Kft. egy évig jótállásra köteles. Kivételt képeznek ez alól azok a termékek, amikre az az SOS UPS Ambulancia Kft. ettől hosszabb idejű kiterjesztett jótállást vállal. Jótállási körbe tartozó áruk körét lásd a tájékoztató végén (Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez)
3. Milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg a Fogyasztót jótállás alapján?
A Fogyasztót jótállási jegyben foglalt jogok illetik meg az új tartós fogyasztási cikkek listájában (részletezve a 14-es pontban) szereplő áru vásárlása esetén.
4. A fogyasztót megillető jótállás időtartama:
4.1.    10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,
4.2.    100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
4.3.    250 000 forint eladási ár felett három év.
5. Fogyasztónak nem minősülő vevő esetén a Ptk. által előírt szavatossági időtartam az irányadó.
E határidők elmulasztása jogvesztéssel jár, azonban a fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.
6. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
7. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.
8. Mikor mentesül a Szolgáltató a jótállási kötelezettsége alól?
A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Fogyasztót a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.”

 

Egyéb garanciális tudnivalók
1.1 A Fogyasztó a saját költségére biztosítja a kicserélt áru visszaszállítását.
1.2 Az általunk forgalmazott áruk irodai vagy otthoni felhasználásra készültek, iparszerű használatra csak akkor alkalmasak, ha ezt külön jelezzük.
1.3 Az áru csomagolását őrizze meg lehetőleg a teljes garanciális idő alatt, de legalább a távollévők között kötött szerződéstől való elállás bejelentési határidejéig, a szállítást abba visszacsomagolva lehet a legbiztonságosabban megoldani, kérjük ilyen módon tegye.
1.4 Az áru illetéktelen megbontása, módosítása hardveres vagy szoftveres módon, a gyári specifikációtól eltérő, illetve nem a rendeltetésének megfelelő célokra történő felhasználása a jótállás érvénytelenítését vonhatja maga után. Azok a hibák, melyen az eladáskor nem voltak a termékben, hanem később keletkeztek, nem tartoznak a jótállás körébe, pl villámcsapás vagy más elemi kár, hálózati túlfeszültség miatt keletkezett hibák.
1.5 Minden esetben törekszünk az áruk mielőbbi kijavítására, és a kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kívánjuk elvégezni.
1.6 A garanciális ügyintézésre visszajuttatott áruk esetén a bevizsgálás során szenvedett adatvesztésért nem tudunk felelősséget vállalni, így kérjük visszaküldés előtt gondoskodjon az adatok mentéséről.
1.7 Az akkumulátor természetes elhasználódása miatt arra 1 év garancia vonatkozik, hacsak más információ nincs megadva az akkumulátorra vonatkozóan a terméklapon.

 

Jogérvényesítés
1.1. Ügyfelünk vállalja:
- Üzletünkben történő átvétel esetén: az áru épségét és hiánytalanságát az árukiadás során ellenőrzi, amennyiben hibát, vagy problémát észlel, azt haladéktalanul jelzi kollégánknak.
- Egyéb módon történő átvétel során: amennyiben a megrendelt áru megérkezik, az átvétel igazolása előtt ellenőrzi, az áru hiánytalan és nem látható rajta külsérelmi nyom.
Amennyiben ezzel kapcsolatban problémát észlel, kérjük haladéktalanul jelezze azt cégünknek. Az árut ne vegye használatba, sem az áru csomagolását, sem a cégünk által használt csomagolást ne dobja ki, kollégánkkal egyeztessen melyik csomagolást szükséges visszajuttatnia a termékkel. Hiba esetén ne használja tovább.
Amennyiben kiszállítással veszi át az árut, átvételkor ellenőrizze a csomagolás épségét, amennyiben az sérült, arról jegyzőkönyvet vesz fel a futár (a GLS honlapján található Általános Üzleti Feltételek 10. pontja rendelkezik erről)
A csomag, csomagolás látható sérülése esetén a GLS Hungary kiszolgáltatáskor tartalmi vizsgálatra is lehetőséget ad, és annak eredményét a kárrendezés érdekében az átvevővel közösen felvett jegyzőkönyvben rögzíti. A sérült csomag tartalmát szintén szükséges lehet ellenőrizni, többek között az áru(k) hiánytalan meglétét. Ha erre nem adnak lehetőséget, a csomag átvételét meg kell tagadni, és az incidenst cégünknek jelezni. Sérült árut ne vegyen használatba!
1.2. Amennyiben termékeinkkel kapcsolatosan minőségi kifogás merülne fel, úgy a jogszabályoknak megfelelően a 19/2014. NGM rendelet által meghatározottak szerint járunk el.
1.3. A szavatossági igényeket a vásárlást igazoló bizonylattal tudják érvényesíteni. Az SOS UPS Ambulancia Kft. a jogszabály értelmében jegyzőkönyvet köteles felvenni a minőségi kifogásról. Az SOS UPS Ambulancia Kft. a jogszabály értelmében törekszik arra, hogy a minőségi hibás áru kijavítását vagy kicserélését 15 napon belül elvégezze.
1.4. A minőségi kifogásokkal kapcsolatban kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat az sosups@sosups.hu e-mail címen.
1.5. Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. Az eljárásban az SOS UPS Ambulancia Kft. részvétele a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő körben kötelező.

 

Garanciát érintő kizárások, korlátozások:
1. Nem vállalunk garanciát a nettó 1000 Ft alatti termékekre.
2. Azon termékekre, amelyeknek nincs egyedi gyártási azonosítójuk a számla vagy számlamásolat ellenében történik a garanciális ügyintézés.
3. Garanciális ügyintézésre csak hiánytalan tartozékokkal (pl. kábelek, CD-k, egyedi kiegészítők), sérülésmentesen vesszük át az árut. 
4.  Garanciális igény elutasításra kerülhet az alábbi esetekben:
a.) az áru egyedi azonosító́ kódja/garanciamatricája megsérül/elveszik vagy megrongálódik.
b.) a terméken égés, törés, repedés, vagy egyéb fizikai-, látható sérülés van.
c.) nem rendeltetésszerűen használják. (Az áru gyári beállításait meghaladó́ teljesítményen történő használat (túlhajtás), az áru leírásában megadott paramétereket meghaladó mechanikus/elektromos terhelés illetve egyéb nem a célnak megfelelő felhasználás.)
d.) helytelen tárolás, szállítás, elemi kár okozta a meghibásodást, vagy üzemeltetés közbeni külső̋ behatás esetén.
f.) a terméken végzett javítási/szerelési munkálatokat nem azok elvégzésére jogosult, megfelelő̋ jogosítványokkal, szakképzettséggel rendelkező harmadik személy, vagy vásárló végzi.

Amennyiben a gyártó javítószolgálatot bízott meg a garanciális ügyintézésre, erről a termékhez mellékelt gyártói garanciajegy tájékoztat, kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében lehetőség szerint az ott leírtak szerint járjon el a garanciális ügyintézés megkezdéséhez.
5. A jogszabályi rendelkezések szerint a fogyasztó a kijavítás iránti igényét választása szerint a vállalkozás székhelyén és a vállalkozás által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti. Azonban felhívjuk szíves figyelmét, hogy a garanciális ügyintézés a Budapest 14. ker., Mogyoródi út 188. alatti telephelyünkön zajlik, kérjük a kifogásolt termékeket a gyorsabb, hatékonyabb ügyintézés érdekében oda juttassák el. A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a vállalkozás által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.
A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén - a javítószolgálat gondoskodik.

 Ha a jótállási időtartam alatt:
-a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során a vállalkozás részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.
- a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik - a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában -, valamint ha a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés b) pontja alapján a fogyasztó nem igényli a vételár arányos leszállítását, és a fogyasztónak nem minősülő Ügyfél nem kívánja a fogyasztási cikket a vállalkozás költségére kijavítani vagy mással kijavíttatani, a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.
Ha a fogyasztási cikk kijavítására a kijavítási igény vállalkozás részére való közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, - a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában - a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

V. Biztonság – egyéb feltételek
 1. A biztonságról:
  1.1. Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítéseAz Ügyfél által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.
 2. Szerzői jogok és hivatkozások
  2.1. Az SOS UPS Ambulancia Kft. honlapján és annak aloldalain (www.sosups.com) található összes grafikai és technikai szerkezet, megjelenítés megvalósítási módozatai, valamint a termékekre, az SOS UPS Ambulancia Kft-re vonatkozó összes adat, leírás, illetve kép az ezen oldalakon látható formában az SOS UPS Ambulancia Kft. tulajdonát képezi, vagy azok használatára, megjelenítésére jogosult. A jogtulajdonos hozzájárulása nélkül ezek felhasználása a szerzői jogok megsértését jelenti és jogi következményeket von maga után.
  2.2. A www.sosups.com-ra (és annak aloldalaira) való hivatkozás során tilos úgy linket elhelyezni, hogy az valamely más oldal részeként jelenítse azt meg. Minden más esetben az oldalunkra mutató link elhelyezéséhez hozzájárulunk.
 3. Egyéb feltételek
  3.1. Az SOS UPS Ambulancia Kft. Webshopban való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Az SOS UPS Ambulancia Kft.-t nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba van az internetes hálózatban, ami megakadályozza a www.sosups.com akadálytalan működését és a vásárlást.
  3.2. Az SOS UPS Ambulancia Kft. szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Az SOS UPS Ambulancia Kft. nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely látogató rovására történt csalás miatt.
  3.3. Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a vásárlási feltételekben rögzített szabályokat, az SOS UPS Ambulancia Kft. szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját.
  3.4. A áru szakszerű üzembe helyezését megfelelő óvatossággal, amennyiben nincs megfelelő tapasztalata, szakember segítségével végezze. A szakszerűtlen üzembe helyezés az áru garanciájának megvonásával járhat..
 4. Az Ügyfél panaszával, észrevételével Ügyfélszolgálatunkhoz, illetőleg a következő szervekhez fordulhat:
  4.1. Polgármesteri Hivatal Jegyzője:
  1145 Budapest, Pétervárad u. 2.
  4.2. Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testülete:
  1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
  Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
  E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
  4.3. Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége:
  1051 Budapest, Sas u. 19. III. em.
VI. Egyéb információ

1 Amennyiben túlfizetés történik, vagy valamilyen okból kifolyólag a megrendelt áru nem szállítható, jóváírásra van lehetőség.
2 Adatvédelem: birtokunkba jutott, a Megrendelő azonosításához szükséges adatokat bizalmasan kezeljük, a GDPR-nek megfelelően.
3. Az SOS UPS Ambulancia Kft. elektronikus kereskedelmi szolgáltatásai egyedi jelszóval vehetők igénybe. A jelszó azonosítja a Megrendelőt, használata hitelesen bizonyítja, hogy a megrendelést a Megrendelő megtette. A megrendelést számítógépes rendszerünk rögzíti, arról azonnali visszaigazolást küld. A Megrendelő teljes felelősséget vállal a jelszó kezeléséért, azt harmadik fél részére nem ismerteti. Az SOS UPS Ambulancia Kft. nem vállal felelősséget azon károkért, amelyek a jelszó illetéktelen használatával keletkeztek akár a Megrendelőnél, akár harmadik személlyel szemben.
4. A szerződés, illetve a szerződéskötés nyelve magyar A fentiek szerint megkötendő szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, azt az SOS UPS Ambulancia Kft. iktatja, így az a későbbiekben is hozzáférhető lesz.
5. Amennyiben a vásárló anélkül szerez be sosups.com-ról bármilyen árut, hogy arra jogosult lenne (így különösen, de nem kizárólagosan amennyiben jogerősen megállapítást nyer a későbbiekben, hogy a beszerzés jogszerűtlen volt, s ebből fakadóan az sosups.com-ot bármilyen kár éri, pl. kártérítési kötelezettség, perköltség, eljárási díj, illeték, stb), vásárló már most vállalja, hogy ezen költségeket az SOS UPS Ambulancia Kft. helyett 15 napon belül megfizeti az erre irányuló fizetési felszólítástól a jogosult részére, s az esetleges további kárait 15 napon belül megtéríti.
6. Vonatkozó lényegesebb jogszabályok:
6.1. 2013. évi V. törvény (Ptk.)
6.2. 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
6.3. 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a Vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
6.4. 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról,
6.5. 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet: a fogyasztó és Vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló rendelet
6.6. 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
6.7. 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
6.8. 4/2009. (I.30.) NFGM-SZMM együttes rendelet az áruk eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének szabályairól
6.9. 2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról

 

Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez (IV. 3. pontban foglaltakhoz)
1. Háztartási készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény, villanytűzhely, mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasaló, vízmelegítő, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezés, porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztító-gép, padlósúroló- és fényesítőgép, varrógép, kötőgép, villanybojler, szivattyú;
2. villamos energiával működtetett konyhai kisgépek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen mikrohullámú sütő, kenyérsütő, kenyérpirító, kávéfőző, kávéfőzőgép, vízforraló, konyhai robotgép, grillsütő, olajsütő, ostyasütő, fánksütő, gofrisütő, szendvicssütő, elektromos palacsintasütő, elektromos pizzasütő, elektromos rotyogtatófazék, elektromos serpenyő, elektromos popcorn készítő, elektromos kontaktgrill, forgónyárs, mini tűzhely, rizsfőző készülék, tésztafőző, tojásfőző, ételpároló, légkeveréses főzőedény, gyümölcsaszaló;
3. gázkészülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen tűzhely, konvektor, gázkazán, gázbojler, gázgrill, gázzsámoly, gázsütő, gázperzselő, gázlámpa;
4. motoros kerti gépek és nem motoros kertészeti eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kapálógép, fűnyíró, fűkasza, tologatós fűnyíró;
5. motoros kézi szerszámok 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen láncfűrész, fúrógép, ütve fúrógép, sarokköszörű, körfűrész, gyalu;
6. legalább egyéves kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek, valamint napszemüvegek 10 000 Ft eladási ár felett;
7. egészségmegőrző áruk és eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen elektromos masszírozó, mágneses áru, fényterápiás eszköz;
8. közlekedési eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kerékpár, elektromos kerékpár, elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó;
9. motoros vízi járművek 10 000 Ft eladási ár felett;
10. gyermekgondozási cikkek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen pelenkázó-, illetve mosdató-állvány, babakocsi, magas- és asztalra szerelhető etetőszék, biztonsági gyermekülés;
11. gyermekmegfigyelő berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen légzésfigyelő, szívhangfigyelő, bébiőrző;
12. gyermekhinták, csúszdák és hasonló tevékenységet igénylő gyermekjátékok bel- és kültéri, otthoni használatra 10 000 Ft eladási ár felett;
13. világítástechnikai áruk 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen lámpatest, fényforrás;
14. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft eladási ár felett;
15. elektronikus hírközlő végberendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen telefon, mobiltelefon, telefax-készülék, több funkciós készülék;
16. híradástechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen üzenetrögzítő, kihangosító készülék; műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televízió, projektor, videomagnó, rádió, autórádió, rádiós ébresztőóra, műholdas helymeghatározó, lemezjátszó, szalagos és kazettás magnó, CD-felvevő és lejátszó, DVD-felvevő és lejátszó, játékkonzol, Blu-ray lejátszó és -író, asztali médialejátszó, egyéni hangrendszer, keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal, mikrofon és fülhallgató, head-set;
17. információtechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen asztali számítógép, laptop, tablet, PDA, monitor, nyomtató, szkenner, fényképezőgép, film- és hangfelvevő kamera, videokamera és camcoder, diktafon, fotónyomtató, film- és diaszkenner, MP3 és MP4 lejátszó, hordozható médialejátszó, pendrive, memóriakártya, akkumulátor-töltő, számológép, zsebszámológép;
18. irodatechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen iratmegsemmisítő, fénymásoló, laminálógép;
19. írásvetítők és filmtechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen film- és írásvetítő, filmnagyító, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülék;
20. optikai eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen távcső, látcső, mikroszkóp, teleszkóp;
21. hangszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
22. órák és ékszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
23. bel- és kültéri bútorok, fekvőmatracok 10 000 Ft eladási ár felett;
24. mérőműszerek, generátorok, tápegységek 10 000 Ft eladási ár felett;
25. lőfegyverek 10 000 Ft eladási ár felett;
26. sporteszközök, vadászathoz és horgászathoz kapcsolódó eszközök 10 000 Ft eladási ár felett;
27. villamos energiával működtetett szépségápolási eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hajszárító, hajformázó, testszőrnyíró gép, epillátor, villanyborotva;
28. nemes és félnemes szőrmésbőrből készült szőrmeruházati áruk 50 000 Ft eladási ár felett;
29. az előzőekben felsorolt termékcsoportokhoz tartozó áruk tartozékai és alkotórészei 10 000 Ft eladási ár felett.
30. nyílászárók 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen ablak, kül- és beltéri ajtó, garázsajtó;
31. árnyékolástechnikai eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kézi vagy motoros meghajtású redőny, reluxa, napellenző, szalagfüggöny;
32. kaputelefon, riasztóberendezés, kamerás megfigyelőrendszer 10 000 Ft eladási ár felett;
33. garázskapu és egyéb kapu meghajtás, vezérlés 10 000 Ft eladási ár felett;
34. zuhanykabin, kád, csaptelep 10 000 Ft eladási ár felett;
35. napkollektor, napelemrendszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
36. játék hoverboard, játék elektromos roller, játék drón 10 000 Ft eladási ár felett;
37. külön jogszabályban nyílt kategóriába sorolt drónok 10 000 Ft eladási ár felett.

Adatkezelési tájékoztató
Általános

Adatkezelési tájékoztató: melyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét társaságunk adatkezelési és adatvédelmi szabályairól.

A SOS UPS (1141 Budapest, Mogyoródi út 188.), mint adatkezelő a sosups.hu weboldal felhasználóinak személyes adatait érintő adatkezelési tevékenységéről az Általános Adatvédelmi Rendelet (Az Európai Tanács és a Parlament (EU) 2016/679 rendelete, General Data Protection Regulation, azaz GDPR, a továbbiakban: Rendelet) alapján az érintettek előzetes tájékoztatása és jogaik gyakorlásának elősegítése érdekében adja ki a jelen adatkezelési tájékoztatót.

1. AZ ADATKEZELŐ

A sosups.hu honlapot működtető adatkezelő:
Cégnév: SOS UPS Kft.
Székhely: 1141 Budapest, Mogyoródi út 188.
Cégjegyzékszám/nyilvántartási szám: 01 09 678620
Adószám: 11825948-2-42
Képviselő: Nyárádi Csaba
Telefonszám: +36-1-350-5170
Postacím: 1141 Budapest, Mogyoródi út 188.
E-mail cím: sosups@sosups.hu
Honlap: hu és sosups.com
(a továbbiakban Adatkezelő)
Társaságunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.

2. ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK
 1. Adatkezelési tevékenység a honlapunkon
  Honlapunkon kizárólag az érintettek hozzájárulása, az online megrendelés teljesítése érdekében gyűjtünk és kezelünk személyes adatokat. A honlap működtetése során személyes adatokat az alábbi célból gyűjtünk, rögzítünk és tárolunk:
  1. Hírlevél küldése céljából
   A honlapunkon e-mailcíme megadásával feliratkozhat hírlevelünkre. A hírlevél-szolgáltatás igénybevétele előtt a hozzájáruló nyilatkozat szövege mellett elhelyezett jelölőnégyzet (checkbox) kipipálásával beleegyezését adja e-mailcímének kizárólag erre a célra történő felhasználásához. Az adott beleegyezés bármikor visszavonható. A leiratkozásra vonatkozó tudnivalókat ezen kívül minden hírlevél alatt megtalálja.
   Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
   Kezelt személyes adat: név, e-mailcím
   Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.
  2. Kapcsolatfelvétel céljából
   Amennyiben a kapcsolat felvételi űrlapon keresztül veszi fel velünk a kapcsolatot, akkor nevét és e-mail-címét kérjük megadni, hogy kérdésére gyorsan és egyénileg tudjunk válaszolni. Amennyiben telefonos kapcsolatfelvételt kér, úgy kérjük, közölje velünk a telefonszámát is. Az adatokat kizárólag kérdésének megválaszolásához használjuk fel, és azt követően töröljük.
   Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
   Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, telefonszám.
   Az adatkezelés időtartama: a feltett kérdés megválaszolásáig.
 2. Adattovábbítás
  A honlapunk használata során megadott személyes adatait kizárólag arra a célra használjuk, amelyhez hozzájárulását adta. Adataihoz csak a jelen adatkezelési tájékoztatóban megnevezett adatfeldolgozók férnek hozzá, és azokat kizárólag a részünkre nyújtott szolgáltatás teljesítése körében, a jelen tájékoztatóban meghatározott célok érdekében kezelik, harmadik személynek nem továbbítják.
 3. Sütik (cookie-k) használata
  Általános tájékoztatás
  A süti egy egyszerű szövegfájl, melyet az internetes oldal kiszolgálója az Ön számítógépén vagy mobileszközén tárol. A kiszolgáló később képes visszakeresni vagy olvasni a szóban forgó süti tartalmát. A sütiket az Ön böngészője kezeli. Minden süti egyedi és anonimizált adatokat tartalmaz, például egyedi azonosítót, a honlap nevét, számokat és betűket. Segítségükkel a honlap „emlékszik” az ön böngészési beállításaira. A sütik semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak, és nem alkalmasak az egyes felhasználók beazonosítására. A sütik között vannak olyanok, amelyek az internetes oldalon tett látogatás végén lejárnak, míg mások hosszabb ideig a számítógépén maradnak.
  A sütik lehetővé teszik a beállítások megőrzését, gyorsabbá teszik a böngészést, azaz a honlap kényelmesebb használatát biztosítják. Sütik használata nélkül a honlap Önt minden alkalommal új látogatónak fogja tekinteni, amikor új oldalt nyit meg – ha például egy oldalon bezár egy menüt, aztán új oldalt nyit meg, az új oldal „nem emlékszik” az Ön korábbi döntésére, és az új oldalt ismét a megnyitott menüvel mutatja. A sütik segítségével a honlap „emlékszik” a látogatóra, a látogatás ideje alatt (munkamenet-süti) vagy az ismételt látogatások során is (tárolt süti).
  Vannak, akik tolakodásnak tartják, ha egy honlap adatokat tárol számítógépükről vagy mobileszközükről, különösen, ha ezeket az adatokat számukra ismeretlen harmadik fél tárolja. Önnek lehetősége van egyes sütik vagy bármiféle süti elhelyezésének megtiltására, sőt, a korábban elhelyezett sütik törlésére is, azonban tisztában kell lennie azzal, hogy így esetleg nem tud majd minden funkciót használni. A sütik engedélyezését vagy letiltását általában az internet böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, a cookie vagy süti menüpontokban végezheti el.
  A számítógépe merevlemezére korábban már telepített sütiket, azok érvényességi idejének lejártát megelőzően törölheti. A törlésre többnyire az internet böngésző Eszközök/Beállítások menüjében az Előzmények terület Törlés menüpontjában van lehetőség.
  A sütik érkezhetnek arról a honlapról, amelyet Ön meglátogat, de származhatnak azokról a honlapokról is, amelyek az Ön által látogatott honlap tartalmát szolgáltatják. A „first party” sütiket az a honlap helyezi el, amelyet Ön meglátogat, és csak ez a honlap képes olvasni őket. A „third party” sütiket az Ön által meglátogatott honlaptól eltérő szervezet hozza létre és használja.
  Tájékoztatás a látogatás során létrejövő adatokról
  A honlapunkra belépéskor felugró ablakban jelenik meg a sütik használatára vonatkozó szöveges ismertető, ahonnan közvetlenül elérhető az adatkezelési tájékoztató szövege. Az Elfogadom gomb lenyomásával a látogató elfogadja, a Nem fogadom el gomb lenyomásával visszautasítja a sütik használatát.
  A sütik használatának elfogadása esetén a látogatás során kezelt adatkör:
  1. az látogató által használt IP cím,
  2. a böngésző típusa,
  3. a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői (beállított nyelv),
  4. látogatás időpontja,
  5. a meglátogatott (al)oldal, funkció vagy szolgáltatás,
  6. kattintás.
 4. Milyen sütiket alkalmazunk?

Működéshez szükséges cookie-k
Név: UnasServiceProxyID
Név: UnasID 
Hozzájárulás: nem igényel
Leírás: a webes alkalmazás session (munkamenet) sütije
Cél: Honlap megfelelő működésének biztosítása
Érvényesség: böngésző session vége

Név: UN_refer
Hozzájárulás: nem igényel
Leírás: Összevont megrendelés esetén a forrás rendelések azonosítói
Cél: Rendelések teljesítése
Érvényesség: 60 nap

Cookie-k személyre szabáshoz
Név: UN_last_prod
Hozzájárulás: igényel
Leírás: Utoljára megtekintett termékek megjegyzése
Cél: Utoljára megtekintett termékek megjelenítése a navigáció megkönnyítése érdekében
Érvényesség: 60 nap

Név: UN_exitpopup_
Hozzájárulás: igényel
Leírás: Intelligens ajánlatok megjelenítése
Cél: Intelligens ajánlatok megjelenítése, szolgáltatásunk hatékonyságának növelése.
Érvényesség: 30 nap

Analitikai cookie-k
Google cookie-k
Név: _ga --> Érvényesség: 1 év + 1 hónap
Név: _ga_Z9T01WHMSE --> Érvényesség: 1 év + 1 hónap
Hozzájárulás: nem igényel
Leírás: Ez a két cookie név a Google Universal Analytics szolgáltatáshoz van társítva, amely a Google gyakrabban használt elemző szolgáltatásának jelentős frissítése.
Cél: Ez a cookie az egyedi felhasználók megkülönböztetésére szolgál egy véletlenszerűen generált szám kliensazonosítóként történő hozzárendelésével. A webhely minden oldalkérelmében szerepel, és a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámításához használják a webhelyelemzési jelentésekhez.
A Google cookie használatáról részletesen itt https://www.google.com/policies/technologies/types/

Hotjar cookie-k
Név: _hjSessionUser_3919497 --> Érvényesség: 1 év
Név: _hjSession_3919497 --> Érvényesség: 1 hónap
Hozzájárulás: igényel
Leírás: A Hotjar azért állítja be ezt a két cookie-t, hogy biztosítsa, hogy az ugyanazon webhelyen tett további látogatásokból származó adatok ugyanahhoz a felhasználói azonosítóhoz legyenek rendelve.
Cél: Ön látogatásának megjegyzése, Felhasználók megkülönböztetése, szolgáltatásunk hatékonyságának növelése.

Név: _hjTLDTest --> Érvényesség: munkamenet hossza
Hozzájárulás: igényel
Leírás: Az oldal gazdagépneve helyett használandó legáltalánosabb cookie elérési út meghatározásához a Hotjar beállítja, hogy különböző URL-alkarakterlánc-alternatívákat tároljon, amíg nem törlődik.
Cél: Az analitikai munkamenet hatékony elvégzése.

3. ADATFELDOLGOZÓK
 1. A weboldal működtetése érdekében az alábbi adatfeldolgozók az adatkezelő nevében személyes adatokat kezelnek:
  1. Tárhelyszolgáltatás
   Cégnév: 3 in 1 Hosting Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság
   Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Brassó utca 4 A.
   Kapcsolat: admin@megacp.com
   Tárhely szolgáltatónk a működtetéshez feltétlenül szükséges mértékben kezeli a honlapon megadott személyes adatokat.
   Adatkezelési tevékenysége: a személyes adatok tárolása a szerveren.
  2. Könyvelés
   Cégnév: Womi Kft.
   Székhely: 6787 Zákányszék, Erdei utca 3.
   Cégjegyzékszám: 06 09 023276
   Adószám: 14575927-2-06
   Kapcsolattartó: Mityókné Győrösi Ibolya
   Telefonszám: +36 30 239 6508
   E-mailcím: womi@t-online.hu
   Az SOS UPS Kft. által kiállított számlákat a könyvelési szolgáltatást nyújtó partnerünknek továbbítjuk a könyvelési és adózási kötelezettségek teljesítése céljából.
   Az adatkezelés jogalapja: a könyvvezetésre és adózásra vonatkozó jogi kötelezettségeink teljesítése.
   Kezelt adatok köre:
   1. az érintett vezeték- és keresztneve;
   2. a számla kiállításához megadott számlázási név, cím és adószám (ha utóbbi kötelező, vagy az érintett megadja);
  3. Az adatkezelés időtartama: a számla kibocsátásától számított 8. év végéig
  4. Hírlevél és/vagy direkt marketing
   Cégnév: SendPulse Inc.
   Székhely: 220 E 23rd St #401, New York, NY 10010
   Kapcsolattartó személy neve, beosztása, telefonszáma: Medvednikov Evgeny, Director, +1 415 800 2960
   Kapcsolatfelvétel: support@sendpulse.com
   Honlap: www.sendpulse.com
   Az adatkezelés jogalapja: hírlevél feliratkozás vagy direkt marketing e-mailekre való feliratkozás önkéntes hozzájárulással.
   Kezelt adatok köre: név, e-mailcím
   Az adatkezelés időtartama: visszavonásig
  5. Csomagküldés
   Adatkezelő megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Kft.
   Adatkezelő cégjegyzékszáma: Cg.13-09-111755
   Adatkezelő adószáma: 12369410-2-44
   Adatkezelő székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
   Adatkezelő e-elérhetősége: adatvedelem@gls-hungary.com
   Adatkezelő levelezési címe: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
   Adatvédelmi tisztviselő: dr. Katona Rita
   Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@gls-hungary.com

Adatkezelő megnevezése: Magyar Posta Zrt.
Adatkezelő cégjegyzékszáma: Cg.01-10-042463
Adatkezelő adószáma: 10901232-2-44
Adatkezelő székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Adatkezelő e-elérhetősége: ugyfelszolgalat@posta.hu 
Adatkezelő levelezési címe az Ügyfélszolgálati Igazgatóság címén: 3512 Miskolc

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@posta.hu

4. A WEBÁRUHÁZ
 1. A vásárláshoz és beléptetéshez kapcsolódó adatkezelés
  Az adatkezelés célja:
  1. a webáruházunkban található termékek megvásárlása,
  2. beléptetés,
  3. készülékek hibabejelentése,
  4. készülékek vásárlásával és szervizelésével kapcsolatos panaszok és ügyfélszolgálati igények kezelése,
  5. az érintettnek szükséges mértékű beazonosítása,
  6. az érintettek egymástól való megkülönböztetése.
 2. Az adatkezelés jogalapja:
  Az érintettel kötött szerződés (online megrendelés) teljesítése, jogvita esetén az adatkezelő jogos érdeke.
  Kezelt adatok köre:
  1. az érintett vezeték és keresztneve;
  2. az érintett e-mail címe;
  3. az érintett telefonszáma (amennyiben azt az érintett megadja);
  4. az érintett által megadott szállítási cím (ha az érintett megadja, pl. házhozszállítást igényel);
  5. a rendelési tranzakció száma és időpontja;
  6. a megvásárolt készülékek száma, típusa és értéke.
 3. Az adatkezelés időtartama: visszavonásig
 4. A számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatkezelés
  Az adatkezelés célja:
  A számlaadásra vonatkozó jogszabályi kötelezettségek betartása.
  Az adatkezelés jogalapja:
  Az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítése.
  Kezelt adatok köre:
  1. az érintett vezeték- és keresztneve;
  2. a számla kiállításához megadott számlázási név, cím és adószám (ha utóbbi kötelező, vagy az érintett megadja);
  3. a tranzakció száma, dátuma és időpontja;
  4. a bizonylat tartalma.
 5. Az adatkezelés időtartama: A számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatkezelés esetében az adatkezelés időtartama a számla kibocsátásától számított 8 év, illetve a mindenkor hatályos számviteli- és adó jogszabályokban rögzített kötelező bizonylat-megőrzési idő.
 6. Számlázás
  Az SOS UPS Kft. az általa értékesített termékek és szolgáltatások esetében a vásárlók személyes adatait használja a számlázáshoz az általa használt SAP Business One rendszerben.
  Az adatkezelés célja: a telephelyen történő vásárlás, telefonos megrendelés, online megrendelés, mint szerződés teljesítéséhez kapcsolódó bizonylat kiállítása, megőrzése
  Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése
  Kezelt adatok köre:
  1. az érintett vezeték- és keresztneve;
  2. a számla kiállításához megadott számlázási név, cím és adószám (ha utóbbi kötelező, vagy az érintett megadja);
  3. a tranzakció száma, dátuma és időpontja;
  4. a bizonylat tartalma.
 7. Az adatkezelés időtartama: A számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatkezelés esetében az adatkezelés időtartama a számla kibocsátásától számított 8 év, illetve a mindenkor hatályos számviteli- és adó jogszabályokban rögzített kötelező bizonylat-megőrzési idő.
  5. TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAIRÓL
  1. A jelen adatvédelmi tájékoztatót a honlapunkon folyamatosan hozzáférhetővé tesszük, a módosításáról a regisztrált látogatóinkat a módosítást követő első belépéskor felugró ablakban tájékoztatjuk. A regisztráció/hírlevél feliratkozás során felhívjuk a látogató figyelmét az adatkezelés céljára, az adatkezelés időtartamára, a leiratkozás lehetőségére és módjára, valamint biztosítjuk, hogy a személyes adatai kezelésére vonatkozó hozzájárulás megadását megelőzően az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismerhesse.
  2. Amennyiben személyes adatait nem Öntől kaptuk meg, (hanem pl. nyilvános adatbázisból, mint a Facebook), egy hónapon belül; illetve az első kapcsolatfelvétel alkalmával tájékoztatjuk az érintett személyes adatok köréről, valamint azok forrásáról és arról, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e.
  3. Tájékoztatást kérhet arról, hogy az Adatkezelő kezeli-e a személyes adatát, és ha igen, akkor kérheti, hogy az általa kezelt személyes adatokhoz biztosítson hozzáférést. Az adatkezelőnek az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát térítésmentesen az érintett rendelkezésére kell bocsátania. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel.
  4. Kérheti, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve hiányos adatait egészítse ki.
  5. Kérheti az Adatkezelő által kezelt személyes adatainak törlését.
   Az Adatkezelő köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha
   1. a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
   2. az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
   3. az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
   4. a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
   5. a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
   6. a személyes adatok gyűjtésére közvetlenül gyermeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
  6. A törlés megtagadható:
   1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy
   2. ha a Személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad; valamint
   3. jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.
  7. A törlési kérelem megtagadásáról az Adatkezelők minden esetben tájékoztatják a Felhasználót, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.
   Az Adatkezelő által küldött hírlevelek az azokban található leiratkozás linken keresztül mondhatók le. Leiratkozás esetén az Adatkezelő a hírlevél adatbázisában a felhasználó személyes adatait törli.
  8. A Felhasználó kérheti, hogy személyes adatainak kezelését az Adatkezelő korlátozza, ha
   1. vitatja a kezelt személyes adatok pontosságát, vagy
   2. az Adatkezelés jogellenes, de a Felhasználó ellenzi a kezelt Személyes adatok törlését, vagy
   3. az Adatkezelés célja megvalósult, de a Felhasználó igényli azok Adatkezelők általi kezelését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.
  9. Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az érintettet előzetesen tájékoztatni kell.
  10. A Felhasználó kérheti, hogy az Adatkezelők a Felhasználó által rendelkezésére bocsátott és a Felhasználó által automatizált módon kezelt Személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban részére átadják és/vagy azokat egy másik adatkezelő részére továbbítsák.
  11. A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen:
   1. ha a Személyes adatok kezelése kizárólag az Adatkezelőkre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges;
   2. ha az Adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás; vagy
   3. ha az Adatkezelésre közérdekű feladat teljesítése érdekében kerül sor.
  12. Az Adatkezelő a Felhasználó tiltakozásának jogszerűségét megvizsgálja, és ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítja, az Adatkezelést megszüntetik és a kezelt személyes adatokat zárolják, továbbá a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatok korábban továbbításra kerültek.
  13. Adatvédelmi incidens esetén, feltéve hogy az valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelőnek indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatnia kell az érintettet az adatvédelmi incidensről. E tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a következőket:
   1. a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit;
   2. ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;
   3. ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.
  6. AZ ÉRINTETT JOGAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSE
  1. Adatkezeléssel kapcsolatos bármilyen kéréssel, kérdéssel, észrevétellel az adatkezelő munkatársaihoz fordulhat a címünkre (1141 Budapest, Mogyoródi út 188.) írt levélben vagy a sosups@sosups.hu címre küldött e-mailben.
  2. Az Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: naih.hu) fordulhat.
  3. A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

  Budapest, 2023. április 3.