TOP termékek

Blog

Szünetmentes tápegység keringető szivattyúhoz

2023.10.09 17:11
Szünetmentes tápegység keringető szivattyúhoz

Hogyan válasszunk szünetmentes tápegységet családi házban a kazán keringető szivattyúhoz?

Webáruházunkban slágerterméknek számító szünetmentes tápegységekről és inverterekről essen most szó a keringető szivattyúk kapcsán.

Szünetmentes tápegység kiválasztásakor fontos figyelembe venni a kazán keringető szivattyú teljesítményét és a szokásos vagy várható áramkimaradások hosszát. Először is, ellenőrizze a kazán keringető szivattyú teljesítményét, hogy megtudja, mekkora terhelést jelent. Általában ez a teljesítmény 25-50 W, ami kisebb, mint az otthoni fogyasztók, mint például a számítógépek vagy a hűtőszekrények fogyasztása. Előfordulhat, hogy több fűtés kör is van az ön épületében, és mindegyikben van egy szivattyú, melyek teljesítményét természetesen össze kell adni. A tápegység vagy az inverter Watt-ban megadott teljesítménye a biztonság kedvéért legyen legalább 1.2 szerese az összes szivattyú teljesítményének.

Nem mellékes szempont, hogy olyan minőségű és méretű akkumulátort válasszon az inverteréhez, amely évekig megbizhatóan fog működni, és nem hagyja önt cserben egy hideg téli napon, amikor a hó leszakította a vezetékeket az utcában, és beletelhet 24-48 órába is, amíg az áramszolgáltató kijavítja a vezetéket.

Fontos szempont még a szünetmentes tápegység megbízhatósága és az áramszünetkor való gyors reagálás képessége. Válasszon olyan márkát és modellt, amely jó visszajelzéseket kapott a felhasználóktól az áramkimaradásokkal szembeni védelem és a hosszú távú megbízhatóság terén.

Webáruházunkban az egyik legmegbízhatóbb invertert tartjuk, és a fűtési szezon kezdetekor rengeteget vesznek belőle, ez pedig a (X 300W) SPS 300W inverter elektronika. A szünetmentes tápegységekkel ellentétben az inverterek nem tartalmazzák az akkut, ezért ehhez külső akkumulátort szükséges venni és csatlakoztatni, melyet a szivattyú teljesítménye és az elvárt áthidalási idő ismeretében választhatunk ki. Például egy max 30w fogyasztású keringető szivattyú 5 órán keresztüli hajtásához egy 12V/24Ah-ás akkumulátor elegendő lehet (kb. 50%-os hatásfokkal számolva az inverter+akku rendszerre).

Végül ne felejtse el ellenőrizni az adott szünetmentes tápegység kompatibilitását a helyi elektromos rendszerrel és a kazán keringtető szivattyúval. Előfordulhat, hogy speciális követelményeknek kell megfelelnie, például bizonyos típusú csatlakozók vagy feszültségek tekintetében. A szünetmentes tápegység telepítése előtt mindig konzultáljon szakemberrel, aki segíthet az optimális választásban és a helyes telepítésben.